Sekcja tenisa stołowego CIA Łaskarzew

Od września 2019 roku grupa zaangażowanych rodziców w ramach stowarzyszenia CIA prowadzi sportową sekcję tenisa stołowego dla młodych tenisistów stołowych z Łaskarzewa. Główne działania sekcji polegają na doskonaleniu umiejętności gry w tenisa stołowego młodych sportowców w trakcie prowadzonych treningów przez doświadczonego Trenera. Zajęcia odbywają się na hali sportowej w Łaskarzewie przy ul. Kusocińskiego.

Informacje

Widzimy potrzebę aktywnego działania na rzecz upowszechniania kultury fizycznej i sportu jako sprawdzonego sposobu na przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu oraz sposobu na wyrównywanie szans społeczności lokalnej w szczególności młodych mieszkańców Łaskarzewa. Dostrzegamy potrzebę zwiększenia dostępności do różnorodnych form sportowej aktywności jak największej liczby mieszkańców Łaskarzewa, min. dostępności do zajęć sportowych – treningów pływania, udziału w przygotowaniach i uczestnictwie w lokalnych, regionalnych i ogólnopolskich zawodach sportowych, itp. Zdajemy sobie sprawę z występującej potrzeby aktywnej integracji mieszkańców miasta Łaskarzew w szczególności dzieci i młodzieży, którą można zaspokoić poprzez zapewnienie trwałej organizacji zajęć szkolenia sportowego, różnego rodzaju rozgrywek i współzawodnictwa, min. zajęć sportowych – gry w tenisa stołowego.

Systematyczna realizacja przedsięwzięcia zapewnia poprawę kondycji fizycznej i zdrowia psychicznego młodych mieszkańców Łaskarzewa poprzez uczestnictwo w aktywnym stylu życia. Stowarzyszenie Centrum Integracyjno Animacyjne wspiera aktywność mieszkańców społeczności lokalnej na rożnych polach w tym również na rzecz upowszechniania kultury fizycznej i sportu.
Prowadzenie sportowej sekcji tenisa stołowego przy Stowarzyszeniu Centrum Integracyjno Animacyjne jako zadanie z zakresu upowszechniania kultury fizycznej dzieci i młodzieży jest dofinansowane dotacji Miasta Łaskarzew i Rządowego Programu KLUB.

Stowarzyszenie Centrum Integracyjno Animacyjne
ul. Alejowa 13, 08-450 Łaskarzew
(II piętro budynek OSP Łaskarzew)

1. Stanisław Świerczyński, tel. 503 703 347