Relacja z warsztatów edukacyjnych dla NGO z powiatu garwolińskiego

Warsztaty edukacyjne przeprowadzono w dniu 28 października 2023 r. (sobota) w godzinach od 9.00 do 15.00 w formie spotkania szkoleniowego w Łaskarzewie w siedzibie Stowarzyszenia CIA, ul. Alejowa 13 (II piętro nad DPT Bajka budynek OSP Łaskarzew).

Szkolenie było bezpłatne dla członków lokalnych stowarzyszeń, fundacji, kół gospodyń wiejskich, ochotniczych straży pożarnych, klubów sportowych, spółdzielni socjalnych z terenu powiatu garwolińskiego przeprowadzono w ramach projektu „Mazowiecka Koalicja na rzecz dialogu NGO-JST”

Szkolenie poprowadziła Pani Martyna Studzińska z Federacji Mazowia – www.federacjamazowia.org.pl

Zgodnie z założeniami przekazano uczestnikom: jak finansowo współpracować z samorządami i administracją centralną, jak skuteczniej pisać wnioski o granty, na co należy zwracać uwagę przy pisaniu projektów, jak i kiedy zacząć planować projekty, kto w najbliższym czasie ogłosi konkursy dla organizacji pozarządowych, gdzie szukać informacji o grantach.

———————————————————————————————————————————————
Projekt realizowany z dotacji programu Program Aktywni Obywatele – Fundusz Krajowy, finansowanego przez Islandię, Liechtenstein i Norwegię w ramach Funduszy EOG.