Targi FIO 2011

Stowarzyszenie Centrum Integracyjno Animacyjnego z przyjemnością informuje, że uczestniczyło w organizowanych Targach Programu Operacyjnego Funduszu Inicjatyw Obywatelskich 2011. Targi PO FIO 2011 odbyły się w dniu 21 listopada 2011r. w Warszawie w Centrum Szkoleniowym Jupiter ul. Towarowa 22, II piętro w godzinach od 10.00 do 15.00. Ze strony Stowarzyszenia C.I.A reprezentantami w wydarzeniu byli: Henryk Dąbrowski oraz Marek Kusak. Byliśmy tam w charakterze wystawcy jako jedna z 18 organizacji z całej Polski – informuje Henryk Dąbrowski. Targi mają na celu promowanie społeczeństwa obywatelskiego a co za tym idzie promowanie podejmowanych inicjatyw obywatelskich przy wsparciu PO FIO – dodaje.
Podczas Targów Stowarzyszenie C.I.A. zaprezentowało dwa projekty zrealizowane i realizowane przy wsparciu Funduszu Inicjatyw Obywatelskich:
1. Projekt Porozumienie Organizacji Pozarządowych POSTĘP – zrealizowany w 2010r. w ramach Priorytetu II mający na celu wsparcie organizacji pozarządowych powiatu garwolińskiego w formie informacyjno – szkoleniowej i konsultacyjno – doradczej.
2. Projekt Partnerstwo Organizacji Pozarządowych POZYTYWNA ENERGIA – w trakcie realizacji w 2011r. oraz 2012r. w ramach Priorytetu III mający na celu rozwiązywanie problemów dzieci i młodzieży poprzez realizację w szerokim partnerstwie programu wyrównywania szans. Oferta edukacji pozaformalnej skierowana dla dzieci i młodzieży powiatu garwolińskiego ze szczególnym uwzględnieniem młodych mieszkańców miasta i gminy Łaskarzew. Więcej na: http://partnerstwo-laskarzew.blogspot.com/